WEKO3
アイテム
実験教室で実施可能な「水あめ作り」実験の改良法の開発
http://hdl.handle.net/10424/00009100
http://hdl.handle.net/10424/00009100de0200df-b7b6-487f-8fa1-838466a04565
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
kenshi702432.pdf (40.2 MB)
|
|
Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
公開日 | 2021-04-07 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 実験教室で実施可能な「水あめ作り」実験の改良法の開発 | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 水あめ | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Starch Syrup | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 出前化学実験 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Delivery of Chemical Experimental Practices | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
その他のタイトル | ||||||
その他のタイトル | Development of an Improved Experimental Method of “Making Starch Syrup” for Delivery Practices | |||||
著者 |
戸谷, 義明
× 戸谷, 義明× 平岩, 大作 |
|||||
研究者総覧へのリンク | ||||||
表示名 | 戸谷, 義明 | |||||
URL | https://souran.aichi-edu.ac.jp/teachers/6028ec46ff8c4ff7.html | |||||
著者(別言語) | ||||||
値 | Toya, Yoshiaki | |||||
著者(別言語) | ||||||
値 | Hiraiwa, Daisaku | |||||
抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | We have investigated and developed many chemical experimental methods for delivery to classrooms. In Japan,English is implemented as a regular subject from the 5th grade at elementary school in AY 2020. Over two thirds of the students of our Science Teacher Training Programs will teach at primary schools. So, we have challenged to demonstrate the chemical magic and the hands-on experiment class in English for returnee students as a university class. Last year, we were able to hold a hands-on experiment class “Making Karume-yaki” in English. We have realized the importance of repeating preliminary experiments to improve the experimental methods and procedure. Then, we planned to hold another hands-on experiment class “Making Starch Syrup” in English, this year, however, all delivery practices were cancelled because of the epidemic of COVID-19. Nevertheless, we carried out the preliminary experiment of “Making Starch Syrup” to develop an improved experimental method for the future. We report here the process in detail. | |||||
書誌事項 |
愛知教育大学研究報告. 自然科学編 巻 70, p. 24-32, 発行日 2021-03-01 |
|||||
出版者 | ||||||
出版者 | 愛知教育大学 | |||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
収録物識別子 | 1884-5169 | |||||
書誌情報 | ||||||
値 | 愛知教育大学研究報告, 自然科学編. 2021, 70, P. 24-32. | |||||
書誌レコードID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AA12466167 | |||||
著者版フラグ | ||||||
出版タイプ | VoR | |||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||
教育系情報の種別 | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | ETYP:教育関連論文 | |||||
教科・領域 | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | SSUB:化学 | |||||
著者別名 | ||||||
値 | トヤ, ヨシアキ | |||||
著者別名 | ||||||
値 | ヒライワ, ダイサク | |||||
資源タイプ | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | text |