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  1. 学術雑誌論文(学内発行分)
  2. 愛知教育大学研究報告. 自然科学編
  3. 第70輯

実験教室で実施可能な「水あめ作り」実験の改良法の開発

http://hdl.handle.net/10424/00009100
http://hdl.handle.net/10424/00009100
de0200df-b7b6-487f-8fa1-838466a04565
名前 / ファイル ライセンス アクション
kenshi702432.pdf kenshi702432.pdf (40.2 MB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2021-04-07
タイトル
タイトル 実験教室で実施可能な「水あめ作り」実験の改良法の開発
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 水あめ
キーワード
主題Scheme Other
主題 Starch Syrup
キーワード
主題Scheme Other
主題 出前化学実験
キーワード
主題Scheme Other
主題 Delivery of Chemical Experimental Practices
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
その他のタイトル
その他のタイトル Development of an Improved Experimental Method of “Making Starch Syrup” for Delivery Practices
著者 戸谷, 義明

× 戸谷, 義明

WEKO 202
e-Rad 30180186
KAKEN - 研究者検索 30180186

戸谷, 義明

Search repository
平岩, 大作

× 平岩, 大作

WEKO 75227

平岩, 大作

Search repository
研究者総覧へのリンク
戸谷, 義明
https://souran.aichi-edu.ac.jp/teachers/6028ec46ff8c4ff7.html
著者(別言語)
Toya, Yoshiaki
著者(別言語)
Hiraiwa, Daisaku
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 We have investigated and developed many chemical experimental methods for delivery to classrooms. In Japan,English is implemented as a regular subject from the 5th grade at elementary school in AY 2020. Over two thirds of the students of our Science Teacher Training Programs will teach at primary schools. So, we have challenged to demonstrate the chemical magic and the hands-on experiment class in English for returnee students as a university class. Last year, we were able to hold a hands-on experiment class “Making Karume-yaki” in English. We have realized the importance of repeating preliminary experiments to improve the experimental methods and procedure. Then, we planned to hold another hands-on experiment class “Making Starch Syrup” in English, this year, however, all delivery practices were cancelled because of the epidemic of COVID-19. Nevertheless, we carried out the preliminary experiment of “Making Starch Syrup” to develop an improved experimental method for the future. We report here the process in detail.
書誌事項 愛知教育大学研究報告. 自然科学編

巻 70, p. 24-32, 発行日 2021-03-01
出版者
出版者 愛知教育大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 1884-5169
書誌情報
愛知教育大学研究報告, 自然科学編. 2021, 70, P. 24-32.
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA12466167
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
教育系情報の種別
主題Scheme Other
主題 ETYP:教育関連論文
教科・領域
主題Scheme Other
主題 SSUB:化学
著者別名
トヤ, ヨシアキ
著者別名
ヒライワ, ダイサク
資源タイプ
内容記述タイプ Other
内容記述 text
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Ver.1 2023-06-20 15:52:33.966141
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