WEKO3
アイテム
有色サツマイモを用いて調製したポタージュの性状と食味
http://hdl.handle.net/10424/932
http://hdl.handle.net/10424/93296fea975-3997-482e-9b54-1a7b2e183789
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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![]() |
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Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
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公開日 | 2008-12-22 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 有色サツマイモを用いて調製したポタージュの性状と食味 | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
その他のタイトル | ||||||
その他のタイトル | Physicichemical Properties and Taste of Patage from Purple, Orange and Yellow Flesh-Color Sweetpotatoes | |||||
著者 |
熊崎, 稔子
× 熊崎, 稔子× 西村, 敬子 |
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研究者総覧へのリンク | ||||||
表示名 | 西村, 敬子 | |||||
URL | https://souran.aichi-edu.ac.jp/person/96da2f590cd7246bbde0051047b0d6f7ja.html | |||||
著者(別言語) | ||||||
値 | Kumazaki, Toshiko | |||||
著者(別言語) | ||||||
値 | Nishimura, Takako | |||||
抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | The potages were prepared using 28varieties of Purple, Orange and Yellow Flesh-Color sweetpotatoes. Moisture, Starch content of low sweetpotato, and sugar compositing of cooked sweetpotato, and color value and the viscosity of potage were measured. Sensory test was carried out within each color groups. 1. The variety with high viscosity of the potage is of small moisture and high starch content, and the variety with the low viscosity is of much moisture and low starch content. 2. According to the observation by naked eye, the species of deep purple color showed low lightness values and high red color degress. There was no remarkable color difference on the potage from varieties with orange and yellow flesh. 3. Kyushu No.119, Kyukei 93090-18 and Kyushu No.112 scored the highest among the purple, orange and yellow flesh group, respectively, in sensory test of the potage. These varieties seem to be suitable for potage. The potage from orange-flesh varieties showed higher score. On the other hand, the score of potage from purple-flesh tended to be low. | |||||
書誌事項 |
愛知教育大学研究報告. 芸術・保健体育・家政・技術科学・創作編 巻 53, p. 47-54, 発行日 2004-03-01 |
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出版者 | ||||||
出版者 | 愛知教育大学 | |||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
収録物識別子 | 1346-1818 | |||||
書誌情報 | ||||||
値 | 愛知教育大学研究報告, 芸術・保健体育・家政・技術科学・創作編. 2004, 53, p.47-54. | |||||
書誌レコードID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AA11528269 | |||||
著者版フラグ | ||||||
出版タイプ | VoR | |||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||
著者別名 | ||||||
値 | クマザキ, トシコ | |||||
著者別名 | ||||||
値 | ニシムラ, タカコ | |||||
資源タイプ | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | text |