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  1. 学術雑誌論文(学内発行分)
  2. 愛知教育大学研究報告. 芸術・保健体育・家政・技術科学
  3. 第29輯

乾燥キャベツのビタミン変化について

http://hdl.handle.net/10424/3235
http://hdl.handle.net/10424/3235
4a54e09a-11d6-46e2-aaaf-2756f26b5bb3
名前 / ファイル ライセンス アクション
kengei294954.pdf kengei294954.pdf (276.9 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2010-08-16
タイトル
タイトル 乾燥キャベツのビタミン変化について
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 キャベツ
キーワード
主題Scheme Other
主題 ビタミンC
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
その他のタイトル
その他のタイトル Vitamin Loss in Producing Dryed Cabbage
著者 西村, 敬子

× 西村, 敬子

WEKO 1063

西村, 敬子

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研究者総覧へのリンク
西村, 敬子
https://souran.aichi-edu.ac.jp/person/96da2f590cd7246bbde0051047b0d6f7ja.html
著者(別言語)
Nishimura, Takako
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 This study is concerned with the reduction of vitamin C, vitamin B6 and biotin contents in cabbage while processing raw cabbage to dry cabbage and storing the dry product. It was found that degree of reduction was dependent on the methods of pretreatment and subsequent drying. It was also found that dry product shows some reduction of vitamins during storage at room temperature. In pretreatment process, addition of 1% NaCl to pretreatment water was effective on lowering loss of vitamin B6. In drying process, freeze drying showed lower loss of vitamin C than heat drying, but concerning vitamin B6 and biotin there was no difference between freeze and heat dryings. In the storage of dry product, all of vitamin C, vitamin B6 and biotin contents decreased gradually even at room temperature.
書誌事項 愛知教育大学研究報告. 芸術・保健体育・家政・技術科学

巻 29, p. 49-54, 発行日 1980-03-01
出版者
出版者 愛知教育大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0388-7367
書誌情報
愛知教育大学研究報告, 芸術・保健体育・家政・技術科学. 1980, 29, p.49-54.
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00006773
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
著者別名
ニシムラ, タカコ
資源タイプ
内容記述タイプ Other
内容記述 text
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Ver.1 2023-06-20 15:27:01.715400
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西村, 敬子, 1980, 乾燥キャベツのビタミン変化について: 愛知教育大学, 49–54 p.

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