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  1. 学術雑誌論文(学内発行分)
  2. 愛知教育大学研究報告. 自然科学編
  3. 第64輯

実験教室で実施可能な「水あめづくり」実験法の検討と開発

http://hdl.handle.net/10424/5975
http://hdl.handle.net/10424/5975
31ffa292-1701-4909-badf-6089641dab79
名前 / ファイル ライセンス アクション
kenshi642129.pdf kenshi642129.pdf (2.6 MB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2015-03-30
タイトル
タイトル 実験教室で実施可能な「水あめづくり」実験法の検討と開発
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 化学実験
キーワード
主題Scheme Other
主題 chemical experiments
キーワード
主題Scheme Other
主題 水あめづくり
キーワード
主題Scheme Other
主題 making starch syrup
キーワード
主題Scheme Other
主題 アミラーゼ
キーワード
主題Scheme Other
主題 amylase
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
その他のタイトル
その他のタイトル Investigation and Development of an Experimental Method of "Making Starch Syrup" for Delivery Practices
著者 戸谷, 義明

× 戸谷, 義明

WEKO 202
e-Rad 30180186
KAKEN - 研究者検索 30180186

戸谷, 義明

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研究者総覧へのリンク
戸谷, 義明
https://souran.aichi-edu.ac.jp/teachers/6028ec46ff8c4ff7.html
著者(別言語)
Toya, Yoshiaki
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 In order to be realized the importance and usefulness of the subject "science" by the people, chemical experimental methods for delivery practices related to foods were investigated, developed and practiced. The previously published experiment "Making Karumeyaki" was followed by the experiment "Making Starch Syrup". This experimental method is remarkably useful and valuable because it contains many educational contents in chemistry, such as "iodine reaction of starch", "amylase (enzyme)", "digestion of starch to maltose", "optimum temperature", etc. The procedures developed for a practice in future were detailed in this report.
書誌事項 愛知教育大学研究報告. 自然科学編

巻 64, p. 21-29, 発行日 2015-03-01
出版者
出版者 愛知教育大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 1884-5169
書誌情報
愛知教育大学研究報告, 自然科学編. 2015, 64, p. 21-29
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA12466167
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
著者別名
トヤ, ヨシアキ
資源タイプ
内容記述タイプ Other
内容記述 text
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Ver.1 2023-06-20 16:10:57.493759
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